Siirry pääsisältöön

Kunnan kulttuuritarjonta vahvistaa sen taloutta

 Korona-ahdinko on koetellut julmimmin kulttuuri- ja tapahtuma-alaa.

Tiedämme, mikä vaikutus taiteella ja kulttuurilla on ihmisen hyvinvoinnille. Tiedämme, miten nämä vaikuttavat tunteisiimme ja kuinka esimerkiksi eri tapahtumissa voimme kokea yhteisöllisyyttä ja ilon hetkiä.

Taiteen, kulttuurin ja luovien alojen suurimmiksi taloudellisiksi vaikutuksiksi arvioidaan niiden tuottamat sisällölliset heijastusvaikutukset toisille toimialoille.

OLEN mukana Rajamäen Kylätiimissä, joka järjestää talkoina Rajamäen kyläpäivää, joten tarkastelen Rajamäen kyläpäivän vaikutuksia eri aloihin ja ihmisiin, paikallisesti.

Rajamäen kylätiimi vuokraa tekniikan Nurmijärveläiseltä Noisehouselta ja samalla työllistämme kolme ihmistä.

Tapahtuman järjestysmiehet ovat kaikki paikallisia, joille ostamme ruoat Rajamäen Cafe Murusta.

Tilaamme siis paikalliselta yrittäjältä ruokaa noin viidellekymmenelle ihmiselle. Muut eväät ja juomat ostamme paikallisesta kaupasta.

Rajamäen uimahalli tekee yhden vuoden parhaimmista, jollei parhaan myynnin kyläpäivänä. Samaa ovat kertoneet myös paikalliset ravintoloitsijat.

Rajamäen kyläpäivään olemme viime vuosina myös valinneet paikallisia esiintyjiä.

Olemme työllistäneet myös pienen eläintarhan.

Viimeisenä kahtena vuotena olemme työllistäneet myös nuoren nurmijärveläisen kesätöihin päivittämään verkkosivujamme.

RAJAMÄEN kyläpäivässä paikalle tulleet torikauppiaat tekevät kertomansa mukaan ennätysmyyntiä.

Illalla paikallinen taksiyrittäjä tekee todennäköisesti normaalia enemmän kyytikeikkoja.

Me järjestäjät, eli Rajamäen kylätiimi, emme nosta palkkaa, vaan teemme tapahtuman talkoilla.

Tapahtuman, joka merkitään aikaisessa vaiheessa kalenteriin ja jota kunnassamme odotetaan ja johon tullaan myös kauempaa.

Tapahtuman, jossa koetaan tunteita, yhteisöllisyyttä ja elämyksiä.

Tapahtuman suurin avustaja on Nurmijärven kunta, jonka taloudellinen apu mahdollistaa laadukkaat esiintyjät.

TAPAHTUMISTA ja kulttuurista puhuttaessa monesti unohtuu sen työllistävä ja taloudellinen vaikutus, erityisesti sen heijastusvaikutukset toisille.

Tämä on vain yksi esimerkki yhdestä pienestä paikallisesta tapahtumasta


Kulttuurin lisääminen työllistää ja vaikuttaa talouteen sekä kunnan imagoon. Suurilla tapahtumilla on valtava merkitys kaupungeille, kuten esim. Metallica Hämeenlinnassa.

Metallican jättikonsertin taloudellinen kokonaisvaikutus oli 10,9 miljoonaa. Hämeenlinnaan jäi rahaa 5,4 miljoonaa.  

Selvityksen mukaan 92 prosenttia konserttivieraista saapui Hämeenlinnan ulkopuolelta. Joka neljäs konserttivieras oli Hämeenlinnassa ensi kertaa.

Kunnan ei tarvitse olla tapahtuman järjestäjä, mutta mahdollistamalla asioita monet tahot hyötyvät.

Toivotaan, että Nurmijärvi saa kulttuurimyönteisen valtuuston.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eksymisiä Seitsemän veljeksen reitillä

Nurmijärven Vihreät jättivät vuoden alussa valtuustoaloitteen maastoreitestä Nurmijärvelle. Tämän aloitteen tarkoitus on saada Nurmijärvelle lisää merkittyjä maastoreittejä liikkumiseen. Maastopolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunki- ja kyläympäristöön. Nurmijärvellä liikkuvat tietävät, etteivät Seitsemän veljeksen vaellusreitit ole riittävän hyvin merkitty. Nurmijärven kunta on aloittanut reitin merkitsemisen parantamistyöt. Pohjoisesta päin reitin maalimerkintöjä on parannettu kesän aikana. Kunnanpuutarhuri Tapio Peltonen kertoi, että he ovat kartoittaneet rikotut opasteet Seitsemän veljeksen reitiltä ja Kiljavan reitistöltä. Rikottujen osalta hankinnat on käynnistetty.  Palojoen pään puuttuvien opasteiden asentaminen alkaa keskiviikkona 24.9.  Tänään "Jokitalkkarit" aloittavat Myllykosken portaiden ja pitkospuiden korjaukset. Tutustuin sunnuntaina 21.9. miten  hyvin  huonosti reitti on merkitty Hyvinkääl

Joukkoliikenteen ja uimahallin yhdistelmälippu kokeiluun

Välillä käy niin mukavasti, että itselle tärkeä asia on myös muille valtuutetuille tärkeä. Jätin aloitteen, että Nurmijärvellä otetaan käyttöön bussilippu, jolla pääsee edullisesti uimaan kunnan eri osista.  Kustannusvaikutuksia aloitteella ei ollut, sillä ehdotin, että 1000 euron kustannus otetaan valtuuston valtuustoseminaarin jälkiruokakuluista. Ajattelin, että valtuustolle on helppo päätös vaihtaa oma jälkiruoka kuntalaisten eduksi.  Perussuomalaisista 90% äänesti aloitettani vastaan ja valitsisi mieluummin itselleen jälkiruoan. Kokoomuksen ja keskustan riveissä äänet jakautuivat. Kokoomuksesta 4 (33%) ja Keskustasta jopa 7 (36%) valitsi mieluummin valtuuston tarjoilun. Vihreät, SDP ja VAS ovat usein samaa mieltä, mutta koska olemme vähemmistö, niin aloitteen läpimeno vaatii kannatusta myös suurista ryhmistä. Kiitos kaikille kannattaneille. Kuvassa vihreällä pohjalla näkyvät nimet valitsivan mieluummin jälkiruoan. Punaisella pohjalla muutosesityksemme, eli edullisemman lipputuotte

Vantaan maraton

Aloitin kesäkuussa maratonharjoittelun syksyn maratonille.  Tämän vuoden tavoitteena oli juosta maraton alle 3:40 aikaan. Kirjoitin maratonharjoittelusta aiemmin ja sen voi lukea täältä http://samivirtanen.blogspot.fi/2014/09/kaksi-viikkoa-aikaa-pilata-maraton.html. Viimeisen viikon aikana juoksin tiistaina 4,87 km ja perjantaina 5,19. Aloitin tankkauksen keskiviikkona juomalla pari litraa vissyä päivässä ja syömällä enemmän pastaa ja leipää. Urheilujuomaa join puolilitraa perjantaina ja lauantaina. Tankkasin ajatuksella: älä syö mitään mitä et normaalisti söisi. Älä juo mitään mitä et normaalisti joisi. Join loppuviikolla myös oluen. Kävin keskiviikkona jalkahieronnassa. Diagnoosi oli tyly: oikean jalan pohje oli niin jumissa, että se oli tunnoton.  Hieronta auttoi hiukan ja sovimme, että tulen kisa-aamuna hakemaan kinesioteippauksen.   Suosittelen lämpimästi Rajamäeltä Rennoxpoint/Hieronatonni hierontaa. Sunnuntai 12.10 Kisa-aamuna eniten askarrutti sää ja kenkävalinta. Keli