Siirry pääsisältöön

PolkujuoksuaViihdyn metsässä lenkkipoluilla. Minusta on tulossa polkujuoksija, mikä tarkoittaa sitä, että jatkan surffaamista trendien huipulla. Minulla on jo SoMesta tuttu "iskävartalo" ja harrastan kevään trendilajia polkujuoksua.

Tunnustan. Minulla on ollut "iskävartalo" jo 15 vuotta. Olen myös metsässä juossut ennen tätä kevättä.

Polkujuoksu on raskaampaa kuin juoksu tiellä. Maastojuoksu vaatii lihaksilta enemmän ja metsässä vauhti tuntuu kovemmalta kuin asfaltilla. Metsässä juostessa ei kannata nopeutta miettiä vaan juosta aikaa. Ja viettää aikaa metsässä.

Juoksen Hoka One Onen -kengillä. Hankin kengät kun sain jalkapohjan jännekalvon tulehduksen eli plantaarifaskiitin. Hokan jättivaimennetut kengät nopeuttivat paluuta lenkkipoluille. Kengät on ilmeisesti suunniteltu alun perin vuoren alasjuoksuun. Asfaltilla meno on hiukan vaappumista, mutta juurien ja kivien päällä nämä kengät ovat täydelliset. Pohjassa on hyvä pito ja terävät kivet ei tunnu pohjan läpi.Sunnuntaina lähdin tutustumaan Kytäjä-Usmin ulkoilualueeseen. Kytäjä-Usmilla on viisi eri paikoitusaluetta eri puolilla aluetta. Itse jätin autoni kytäjäntien parkkipaikalle, josta oli viiden kilometrin matka Suolijärvelle.  Menomatka 5.35 km ja paluumatka 5.28 km.


Reitti parkkipaikalta Suolijärvelle oli pääosin leveätä hiekkatietä, joka onneksi kapeni säännöllisesti hienoksi metsäpoluiksi. Reitti oli sen verran helppokulkuista, että vauhti oli melko reipasta poluille.

 
Matka Suolijärvelle taittui reippaasti, ainoastaan viimeinen 300 metriä oli melko vaikea kulkuista polkua, joka kulkee suhteellisen jyrkkää mäkeä pitkin.


Suolijärven kohteesta löytyy WC, nuotiopaikka, laituri, sekä hyvin tilaa vaikka useammankin teltan pystyttämistä varten. Alueen järvimaisema on todella näyttävä. Kohteesta avautuu täydellinen maisema järvelle.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eksymisiä Seitsemän veljeksen reitillä

Nurmijärven Vihreät jättivät vuoden alussa valtuustoaloitteen maastoreitestä Nurmijärvelle. Tämän aloitteen tarkoitus on saada Nurmijärvelle lisää merkittyjä maastoreittejä liikkumiseen. Maastopolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunki- ja kyläympäristöön. Nurmijärvellä liikkuvat tietävät, etteivät Seitsemän veljeksen vaellusreitit ole riittävän hyvin merkitty. Nurmijärven kunta on aloittanut reitin merkitsemisen parantamistyöt. Pohjoisesta päin reitin maalimerkintöjä on parannettu kesän aikana. Kunnanpuutarhuri Tapio Peltonen kertoi, että he ovat kartoittaneet rikotut opasteet Seitsemän veljeksen reitiltä ja Kiljavan reitistöltä. Rikottujen osalta hankinnat on käynnistetty.  Palojoen pään puuttuvien opasteiden asentaminen alkaa keskiviikkona 24.9.  Tänään "Jokitalkkarit" aloittavat Myllykosken portaiden ja pitkospuiden korjaukset. Tutustuin sunnuntaina 21.9. miten  hyvin  huonosti reitti on merkitty Hyvinkääl

Joukkoliikenteen ja uimahallin yhdistelmälippu kokeiluun

Välillä käy niin mukavasti, että itselle tärkeä asia on myös muille valtuutetuille tärkeä. Jätin aloitteen, että Nurmijärvellä otetaan käyttöön bussilippu, jolla pääsee edullisesti uimaan kunnan eri osista.  Kustannusvaikutuksia aloitteella ei ollut, sillä ehdotin, että 1000 euron kustannus otetaan valtuuston valtuustoseminaarin jälkiruokakuluista. Ajattelin, että valtuustolle on helppo päätös vaihtaa oma jälkiruoka kuntalaisten eduksi.  Perussuomalaisista 90% äänesti aloitettani vastaan ja valitsisi mieluummin itselleen jälkiruoan. Kokoomuksen ja keskustan riveissä äänet jakautuivat. Kokoomuksesta 4 (33%) ja Keskustasta jopa 7 (36%) valitsi mieluummin valtuuston tarjoilun. Vihreät, SDP ja VAS ovat usein samaa mieltä, mutta koska olemme vähemmistö, niin aloitteen läpimeno vaatii kannatusta myös suurista ryhmistä. Kiitos kaikille kannattaneille. Kuvassa vihreällä pohjalla näkyvät nimet valitsivan mieluummin jälkiruoan. Punaisella pohjalla muutosesityksemme, eli edullisemman lipputuotte

Vantaan maraton

Aloitin kesäkuussa maratonharjoittelun syksyn maratonille.  Tämän vuoden tavoitteena oli juosta maraton alle 3:40 aikaan. Kirjoitin maratonharjoittelusta aiemmin ja sen voi lukea täältä http://samivirtanen.blogspot.fi/2014/09/kaksi-viikkoa-aikaa-pilata-maraton.html. Viimeisen viikon aikana juoksin tiistaina 4,87 km ja perjantaina 5,19. Aloitin tankkauksen keskiviikkona juomalla pari litraa vissyä päivässä ja syömällä enemmän pastaa ja leipää. Urheilujuomaa join puolilitraa perjantaina ja lauantaina. Tankkasin ajatuksella: älä syö mitään mitä et normaalisti söisi. Älä juo mitään mitä et normaalisti joisi. Join loppuviikolla myös oluen. Kävin keskiviikkona jalkahieronnassa. Diagnoosi oli tyly: oikean jalan pohje oli niin jumissa, että se oli tunnoton.  Hieronta auttoi hiukan ja sovimme, että tulen kisa-aamuna hakemaan kinesioteippauksen.   Suosittelen lämpimästi Rajamäeltä Rennoxpoint/Hieronatonni hierontaa. Sunnuntai 12.10 Kisa-aamuna eniten askarrutti sää ja kenkävalinta. Keli