Siirry pääsisältöön

PolkujuoksuaViihdyn metsässä lenkkipoluilla. Minusta on tulossa polkujuoksija, mikä tarkoittaa sitä, että jatkan surffaamista trendien huipulla. Minulla on jo SoMesta tuttu "iskävartalo" ja harrastan kevään trendilajia polkujuoksua.

Tunnustan. Minulla on ollut "iskävartalo" jo 15 vuotta. Olen myös metsässä juossut ennen tätä kevättä.

Polkujuoksu on raskaampaa kuin juoksu tiellä. Maastojuoksu vaatii lihaksilta enemmän ja metsässä vauhti tuntuu kovemmalta kuin asfaltilla. Metsässä juostessa ei kannata nopeutta miettiä vaan juosta aikaa. Ja viettää aikaa metsässä.

Juoksen Hoka One Onen -kengillä. Hankin kengät kun sain jalkapohjan jännekalvon tulehduksen eli plantaarifaskiitin. Hokan jättivaimennetut kengät nopeuttivat paluuta lenkkipoluille. Kengät on ilmeisesti suunniteltu alun perin vuoren alasjuoksuun. Asfaltilla meno on hiukan vaappumista, mutta juurien ja kivien päällä nämä kengät ovat täydelliset. Pohjassa on hyvä pito ja terävät kivet ei tunnu pohjan läpi.Sunnuntaina lähdin tutustumaan Kytäjä-Usmin ulkoilualueeseen. Kytäjä-Usmilla on viisi eri paikoitusaluetta eri puolilla aluetta. Itse jätin autoni kytäjäntien parkkipaikalle, josta oli viiden kilometrin matka Suolijärvelle.  Menomatka 5.35 km ja paluumatka 5.28 km.


Reitti parkkipaikalta Suolijärvelle oli pääosin leveätä hiekkatietä, joka onneksi kapeni säännöllisesti hienoksi metsäpoluiksi. Reitti oli sen verran helppokulkuista, että vauhti oli melko reipasta poluille.

 
Matka Suolijärvelle taittui reippaasti, ainoastaan viimeinen 300 metriä oli melko vaikea kulkuista polkua, joka kulkee suhteellisen jyrkkää mäkeä pitkin.


Suolijärven kohteesta löytyy WC, nuotiopaikka, laituri, sekä hyvin tilaa vaikka useammankin teltan pystyttämistä varten. Alueen järvimaisema on todella näyttävä. Kohteesta avautuu täydellinen maisema järvelle.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nurmijärven matkailukoordinaattorista

Budjettivaltuustossa pitämäni puhe matkailukoordinaattorista: Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltija, valtuutetut ja muu yleisö Matkailun kehittäminen on nostettu yhdeksi Nurmijärvi – paremman arjen ilmiö -kuntastrategian painopistealueista. Me laadimme ja päätimme strategiasta yksimielisesti. Me kaikki olemme sitä mieltä, että matkailun kehittäminen on tärkeää. Kuva: Nurmijärven kunta Matkailun taloudellinen merkitys on lisääntynyt selvästi viime vuosikymmenten aikana Suomessa. On erikoista ajatella, ettei matkailu olisi alueellisesti merkittävää elinkeinoa. Matkailukoordinaattorin työtä kyseenalaistetaan. Mitä voittoa se tuo kunnalle tai miten hänen työtä mitataan. Taloudellinen hyöty on kuitenkin ensisijainen syy, miksi kunnat ylipäätään haluavat tuoda matkailua ja turisteja alueelleen. Tuusulan kunta tiedotti viikko sitten, että Tuusulan alueelle kertyi viime vu onna yli 37 miljoonaa euroa tuloja matkailusta. Summa on yli kaksinkertainen verrattuna vuoteen 2018. Matkailu toi Tuu

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 23.3.2022 kuntastrategian vuosille 2022–2030

Valtuuston kokous alkoi juhlavissa merkeissä, kun Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen luovutti tasavallan presidentin puolesta itsenäisyyspäivän kunniamerkit ansioituneille kunnan päättäjille sekä kunnan työntekijöille. Minulle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein. Valtuusto päätti Nurmijärven kuntastrategiasta. Tässä valtuustoryhmämme puhe. Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltijat, valtuutetut ja muu yleisö Nurmijärven kuntastrategia on todennäköisesti  lähivuosien tärkein asiakirja minkä hyväksymme. Nyt on luotu hyvät suuntalinjat kohti parempaa arkea. Strategiatyö on edennyt mukavan ripeästi, osallistaen ja kuunnellen sekä valtuutettuja, sidosryhmiä että kuntalaisia. Strategian täytäntöönpano jää meille tässä salissa oleville. Kuntastrategia ei ole mainos, eikä esite, vaan tämän pitää ohjata meidän toimintaa lähivuosina. Todennäköisesti eniten strategiaan sitoutumista punnitaan budjettivaltuustossa. Strategiassa luvataan laadu

Toimelan pimitetty purkupäätös

 Kirkonkylässä sijaitseva, Nurmijärven rakennusperintöselvityksessä kakkosluokkaan rankattu Toimela puretaan vanhuksille suunnatun rakentamisen tieltä. Asemakaava- ja rakennuslautakunta on käynyt tutustumassa Toimelaan ja kuullut usean vuoden ajan kunnan toiveita jyrätä Toimela ja saada rakentaa tilalle betonilla päällystettyä kolmikerroksista harmautta.   Menetelmä, jolla asia esiteltiin lautakunnassa – tai oikeammin haluttiin piilottaa – on tavallaan jopa kekseliäs; päätöstä ei löydy teknisen johtajan esityksestä, vaan se täytyy kaivaa kaavamerkinnästä.  Toimelan kaavamerkintä oli aiemmin SR2: suojeltava rakennus. Asiaa on käsitelty nyt kolme vuotta, mutta koska päätös ei ole tyydyttänyt kuntaa, käsittelyä on jatkettu.  Kunta on päättänyt, että Toimela jyrätään, keinolla millä hyvänsä.   Asema- ja rakennuskaavalautakunnalle on esitelty Toimelan uusia suunnitelmia, joiden kaavamerkintään oli piilotettu uusi luokitus SR3. Sitä ei ole kirjattu esitykseen eikä päätökseen, vaan