Siirry pääsisältöön

Kaksi viikkoa aikaa pilata maraton

Aloitin Vantaan maratonille harjoittelun kesäkuussa. Neljässä kuukaudessa kilometrejä on kertynyt vaatimattomat 623. Olen juossut Movescountista löytyvää Maraton 3:30- ohjelmaa läpi, jossa kilometrejä olisi pitänyt kertyä 220 – 240 kuukaudessa. Minä olen juossut 127 – 187 km kuukaudessa. Olen harjoitellut liian vähän. Kesän alussa tavoitteeksi asetettu aika 3:30 tuntuu tänään liian kovalta.

Olen siis harjoitellut liian vähän. Kesäkuussa 137 km, heinäkuussa hienosti 187 km, mutta elokuussa alkoi työt ja samaan aikaan iski sitkeä flunssa, joten juoksumäärä jäi alle 130 km.  Silloin piti juosta yli 200 km. Elokuussa juoksin vain yhden pitkän lenkin. Tämän lisäksi neljän kuukauden treenijakson aikana pisin lenkki on ollut 30km(!). Se ei ole riittävän pitkä.  Haluan kelata aikaa taaksepäin ja juosta edes yhden 35km lenkin.

Viikko-ohjelma on mennyt jotakuinkin näin: ma palauttava, ti vedot, keskiviikkona noin tunti, torstaina säbä, perjantaina lepo, la lyhyt tai lepo ja sunnuntaina pitkä 25-30 km.


Kangasalan puolikas elokuussa kulki aikaan 1:39

Startiin on aikaa alle kaksi viikkoa ja nyt näyttää siltä, että olen sortumassa kaikkiin mahdollisiin virheisiin. Eilen harkitsin vakavasti uusien kenkien ostoa, sillä haluan kevyet kisakengät. Ajatus uusista kengistä syntyi kun edellisellä lenkillä Niken Lunarglide 5+ tuntui liian jäykältä ja jalkapohja tuli kipeäksi. Tämän täytyy olla kengän syy, eikä sen etten ole kahteen viikkoon venytellyt.  Luin innoissani Arctic Sports Addicts- blogin arvioita kisakengistä ja tein päätöksen ostaa uudet Niket Vantaalle.http://www.arcticsportaddicts.fi/artikkelit/kevyet-kengat-ja-kisakengat.Se olisi tietenkin järjetöntä lähteä kisaan uusilla kengillä. Mutta minä olen järkeillyt, että ehdin juosta yhden pitkän lenkin ennen maratonia.  Juosta kengät sisään ja saisin sen puuttuvan 35 km lenkin. Viikko ennen maratonia.

Älä juokse pitkiä lenkkiä 2 viikkoa ennen maratonia. Älä juokse maratonia uusilla kengillä. Chill the fuck down.

Ensi viikolla ohjelmassa on alkuviikolla yksi maratonvauhtinen 6km lenkki  ja loppuviikolla yksi tai kaksi kevyttä. Viimeisellä lenkillä pari spurttia.

Jos kaikki menee hyvin, niin ohitan maaliviivan Vantaalla 12.10 alle 3:40 aikaan. Nyt pitäisi päättää, että millä kengillä maratonin juoksen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 23.3.2022 kuntastrategian vuosille 2022–2030

Valtuuston kokous alkoi juhlavissa merkeissä, kun Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen luovutti tasavallan presidentin puolesta itsenäisyyspäivän kunniamerkit ansioituneille kunnan päättäjille sekä kunnan työntekijöille. Minulle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein. Valtuusto päätti Nurmijärven kuntastrategiasta. Tässä valtuustoryhmämme puhe. Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltijat, valtuutetut ja muu yleisö Nurmijärven kuntastrategia on todennäköisesti  lähivuosien tärkein asiakirja minkä hyväksymme. Nyt on luotu hyvät suuntalinjat kohti parempaa arkea. Strategiatyö on edennyt mukavan ripeästi, osallistaen ja kuunnellen sekä valtuutettuja, sidosryhmiä että kuntalaisia. Strategian täytäntöönpano jää meille tässä salissa oleville. Kuntastrategia ei ole mainos, eikä esite, vaan tämän pitää ohjata meidän toimintaa lähivuosina. Todennäköisesti eniten strategiaan sitoutumista punnitaan budjettivaltuustossa. Strategiassa luvataan laadu

Nurmijärvi ei kunnioita suojelumääräyksiä

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päätti kokouksessaan, että kunta vastustaa kuntalaisen tekemää valitusta vanhan seurakuntatalon purkamisesta. Lautakunta päätti keväällä, että seurakunta saa luvan purkaa Kirkonkylässä kirkonmäellä sijaitsevan vanhan seurakuntatalon. Seurakuntatalon purkaminen jatkaa kunnassa vallitsevaa yleisesti hyväksyttyä linjausta, jonka mukaan suojelumerkintöjä ei tarvitse noudattaa kun vain jaksaa odottaa, että aika tekee tehtävänsä. Seurakunta on 90-luvusta lähtien yrittänyt päästä eroon kauniista seurakuntatalostaan. Miksi talo olisi pitänyt säilyttää? Samasta syystä kuin Toimela, joka koki saman nurmijärveläisen kohtalon. Kuvittele, että Nurmijärvellä olisi keskusta, jonka arkkitehtuurista yleiskuvaa hallitsisivat arkkitehtien suunnittelemat rakennukset, eivät rakennusyhtiöt. Hienoa puurakentamista edustavat keskustat ovat kuolemassa Suomesta sukupuuttoon. Nurmijärvellä olisi mahdollisuus erottua edukseen. Tai olisi ollut. Nurmijärvellä vois

Nurmijärvi julistautui Aleksis Kivi -pääkaupungiksi -puhe

Vihreä valtuustoryhmä kiittää hienosti suunnitellusta juhlavuoden ohjelmasta. Kohtuu niukalla budjetilla nurmijärveläiset tuntuvat saavan varsin monipuolisen juhlavuoden.  Samaan yhteyteen Vihreä valtuustoryhmä asettaa toiveen, että samanlaisella intohimolla ja valmistelulla syntyisi myös muut kunnan asiat.  Tämän päivän perusteella erityisesti valtuutettujen jättämät aloitteet. Kuten Aleksis Kivi kirjoitti: ”Kaikki onnistuu hyvin, jos käymme aina käsiin järkevällä mielellä” Ilolla kiitämme, että kunnassa puhutaan ilmiöittämisestä. Vaikka me toteamme, että Nurmijärvi on ilmiö, ei se tee siitä vielä totta.  Olemme sitä mieltä, että Nurmijärvi tarvitsee tarinan. Kuten viestintäpäällikkö Siltanen totesi maanantaina, meillä on 150 vuotinen historia veljesten kanssa, sitä ei kannata piilottaa.  Se pitää valjastaa voimavaraksi. Julistautuminen Aleksis Kivi -pääkaupungiksi on hyvä alku, mutta se vaatii toimia tuleville vuosille. Kunnanhallitus varsin hanakasti korosti, että päätökse