Siirry pääsisältöön

Kaksi viikkoa aikaa pilata maraton

Aloitin Vantaan maratonille harjoittelun kesäkuussa. Neljässä kuukaudessa kilometrejä on kertynyt vaatimattomat 623. Olen juossut Movescountista löytyvää Maraton 3:30- ohjelmaa läpi, jossa kilometrejä olisi pitänyt kertyä 220 – 240 kuukaudessa. Minä olen juossut 127 – 187 km kuukaudessa. Olen harjoitellut liian vähän. Kesän alussa tavoitteeksi asetettu aika 3:30 tuntuu tänään liian kovalta.

Olen siis harjoitellut liian vähän. Kesäkuussa 137 km, heinäkuussa hienosti 187 km, mutta elokuussa alkoi työt ja samaan aikaan iski sitkeä flunssa, joten juoksumäärä jäi alle 130 km.  Silloin piti juosta yli 200 km. Elokuussa juoksin vain yhden pitkän lenkin. Tämän lisäksi neljän kuukauden treenijakson aikana pisin lenkki on ollut 30km(!). Se ei ole riittävän pitkä.  Haluan kelata aikaa taaksepäin ja juosta edes yhden 35km lenkin.

Viikko-ohjelma on mennyt jotakuinkin näin: ma palauttava, ti vedot, keskiviikkona noin tunti, torstaina säbä, perjantaina lepo, la lyhyt tai lepo ja sunnuntaina pitkä 25-30 km.


Kangasalan puolikas elokuussa kulki aikaan 1:39

Startiin on aikaa alle kaksi viikkoa ja nyt näyttää siltä, että olen sortumassa kaikkiin mahdollisiin virheisiin. Eilen harkitsin vakavasti uusien kenkien ostoa, sillä haluan kevyet kisakengät. Ajatus uusista kengistä syntyi kun edellisellä lenkillä Niken Lunarglide 5+ tuntui liian jäykältä ja jalkapohja tuli kipeäksi. Tämän täytyy olla kengän syy, eikä sen etten ole kahteen viikkoon venytellyt.  Luin innoissani Arctic Sports Addicts- blogin arvioita kisakengistä ja tein päätöksen ostaa uudet Niket Vantaalle.http://www.arcticsportaddicts.fi/artikkelit/kevyet-kengat-ja-kisakengat.Se olisi tietenkin järjetöntä lähteä kisaan uusilla kengillä. Mutta minä olen järkeillyt, että ehdin juosta yhden pitkän lenkin ennen maratonia.  Juosta kengät sisään ja saisin sen puuttuvan 35 km lenkin. Viikko ennen maratonia.

Älä juokse pitkiä lenkkiä 2 viikkoa ennen maratonia. Älä juokse maratonia uusilla kengillä. Chill the fuck down.

Ensi viikolla ohjelmassa on alkuviikolla yksi maratonvauhtinen 6km lenkki  ja loppuviikolla yksi tai kaksi kevyttä. Viimeisellä lenkillä pari spurttia.

Jos kaikki menee hyvin, niin ohitan maaliviivan Vantaalla 12.10 alle 3:40 aikaan. Nyt pitäisi päättää, että millä kengillä maratonin juoksen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nurmijärven matkailukoordinaattorista

Budjettivaltuustossa pitämäni puhe matkailukoordinaattorista: Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltija, valtuutetut ja muu yleisö Matkailun kehittäminen on nostettu yhdeksi Nurmijärvi – paremman arjen ilmiö -kuntastrategian painopistealueista. Me laadimme ja päätimme strategiasta yksimielisesti. Me kaikki olemme sitä mieltä, että matkailun kehittäminen on tärkeää. Kuva: Nurmijärven kunta Matkailun taloudellinen merkitys on lisääntynyt selvästi viime vuosikymmenten aikana Suomessa. On erikoista ajatella, ettei matkailu olisi alueellisesti merkittävää elinkeinoa. Matkailukoordinaattorin työtä kyseenalaistetaan. Mitä voittoa se tuo kunnalle tai miten hänen työtä mitataan. Taloudellinen hyöty on kuitenkin ensisijainen syy, miksi kunnat ylipäätään haluavat tuoda matkailua ja turisteja alueelleen. Tuusulan kunta tiedotti viikko sitten, että Tuusulan alueelle kertyi viime vu onna yli 37 miljoonaa euroa tuloja matkailusta. Summa on yli kaksinkertainen verrattuna vuoteen 2018. Matkailu toi Tuu

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 23.3.2022 kuntastrategian vuosille 2022–2030

Valtuuston kokous alkoi juhlavissa merkeissä, kun Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen luovutti tasavallan presidentin puolesta itsenäisyyspäivän kunniamerkit ansioituneille kunnan päättäjille sekä kunnan työntekijöille. Minulle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein. Valtuusto päätti Nurmijärven kuntastrategiasta. Tässä valtuustoryhmämme puhe. Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltijat, valtuutetut ja muu yleisö Nurmijärven kuntastrategia on todennäköisesti  lähivuosien tärkein asiakirja minkä hyväksymme. Nyt on luotu hyvät suuntalinjat kohti parempaa arkea. Strategiatyö on edennyt mukavan ripeästi, osallistaen ja kuunnellen sekä valtuutettuja, sidosryhmiä että kuntalaisia. Strategian täytäntöönpano jää meille tässä salissa oleville. Kuntastrategia ei ole mainos, eikä esite, vaan tämän pitää ohjata meidän toimintaa lähivuosina. Todennäköisesti eniten strategiaan sitoutumista punnitaan budjettivaltuustossa. Strategiassa luvataan laadu

Toimelan pimitetty purkupäätös

 Kirkonkylässä sijaitseva, Nurmijärven rakennusperintöselvityksessä kakkosluokkaan rankattu Toimela puretaan vanhuksille suunnatun rakentamisen tieltä. Asemakaava- ja rakennuslautakunta on käynyt tutustumassa Toimelaan ja kuullut usean vuoden ajan kunnan toiveita jyrätä Toimela ja saada rakentaa tilalle betonilla päällystettyä kolmikerroksista harmautta.   Menetelmä, jolla asia esiteltiin lautakunnassa – tai oikeammin haluttiin piilottaa – on tavallaan jopa kekseliäs; päätöstä ei löydy teknisen johtajan esityksestä, vaan se täytyy kaivaa kaavamerkinnästä.  Toimelan kaavamerkintä oli aiemmin SR2: suojeltava rakennus. Asiaa on käsitelty nyt kolme vuotta, mutta koska päätös ei ole tyydyttänyt kuntaa, käsittelyä on jatkettu.  Kunta on päättänyt, että Toimela jyrätään, keinolla millä hyvänsä.   Asema- ja rakennuskaavalautakunnalle on esitelty Toimelan uusia suunnitelmia, joiden kaavamerkintään oli piilotettu uusi luokitus SR3. Sitä ei ole kirjattu esitykseen eikä päätökseen, vaan