Siirry pääsisältöön

Arkadiaan sittenkin täysimittainen salibandykenttä?

Tein kuntalaisaloitteen salibandyhallin rakentamisesta Nurmiijärvelle. Keräsimme netissä aloitteeseen yli 300 nimeä ja paperilla allekirjoituksia siihen on saatu lähes saman verran. Jotta kuntalaisaloite päätyisi valtuuston käsittelyyn tarvitsee se 600 nimeä (2% kunnan alueella asuvista äänioikeutetuista).  Nimien kerääminen päättyy lokakuussa ja nimilistat toimitetaan kunnalle. Tarvittava määrä on silloin kerätty.

Salibandyn olosuhteiden parantaminen priorisoitiin aikanaan uusista liikuntarakentamishankkeista kiireisimmäksi. Vaihtoehdot tutkittiin ja todettiin, että se rakennetaan Arkadian yhteyteen. Kunnanjohtajan vetämät neuvottelut päättyivät aikanaan ja hallihanke haudattiin silloin. Arkadia aloitti oman liikuntahallihankkeen edistämisen. He aloittavat hankkeen, joka on 6 metriä liian lyhyt salibandykäyttöön. Nyt näyttäisi siltä, että tuo puuttuva metrimäärä rakennetaan sittenkin.

Hankkeeseen on haettu valtiolta tukea. (Hankkeisiin myönnetään tavallisesti avustusta noin neljäsosa arvonlisäverollisista kustannuksista, avustuksen enimmäismäärä päätetään vuosittain. lähde:minedu.fi) Hankkeen kokonaiskustannuksia ja saatavan tuen määrä ei ole vielä tiedossa. Kunnan osuus on arvion mukaan noin miljoonan ja Arkadian 4-5 miljoonaa.  

Joukkueenjohtajana SB-Pro D-tytöille (ylhäällä oikealla). HJC-turnauksesta kultaa keväällä 2014


Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa käsiteltiin Arkadian liikuntahallihanketta 16.9.2014.

Pöytäkirjaote: Arkadian koulukiinteistöt Oy on tehnyt aloitteen Klaukkalan asemakaavan muuttamisesta koulualueella korttelissa 3306. Aluetta esitetään laajennettavaksi länteen siten, että koulua on mahdollista laajentaa mm. liikuntatiloilla. Kaavan muuttamisesta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Tavoitteena on, että valtuusto voi hyväksyä kaavamuutoksen viimeistään kesäkuussa 2015.

AsRakin pöytäkirjasta löytyy aiheesta tehty päätös: Rakennusoikeudeksi on merkitty 8 500 k-m2; rakennusoikeus on hieman haettua suurempi, jotta täysikokoisen salibandykentän sijoittaminen liikuntahalliin olisi mahdollista.
Liittymä Lepsämäntielle säilyy voimassa olevan kaavan sallimassa paikassa lähellä nykyistä liittymää. Liikuntahalliin tulevat katsomopaikat vaikuttavat kaavamääräyksen mukaan alueelle toteutettavien autopaikkojen määrään.

Asema- ja rakennuskaavoituslautakunta antoi Arkadialle haettua suuremman rakennusluvan, jotta sinne saa rakentaa täysimittaisen salibandyhallin. 

Salibandyhallille on tarvetta, sillä myös futsalin ja sulkapallon pelaajat kaipaavat harjoitustiloja.

Käy allekirjoittamassa kuntalaisaloite täällä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/677

Kunnan pöytäkirjat ja esityslistat löytyvät täältä: http://nurmijarvi02.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nurmijärven matkailukoordinaattorista

Budjettivaltuustossa pitämäni puhe matkailukoordinaattorista: Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltija, valtuutetut ja muu yleisö Matkailun kehittäminen on nostettu yhdeksi Nurmijärvi – paremman arjen ilmiö -kuntastrategian painopistealueista. Me laadimme ja päätimme strategiasta yksimielisesti. Me kaikki olemme sitä mieltä, että matkailun kehittäminen on tärkeää. Kuva: Nurmijärven kunta Matkailun taloudellinen merkitys on lisääntynyt selvästi viime vuosikymmenten aikana Suomessa. On erikoista ajatella, ettei matkailu olisi alueellisesti merkittävää elinkeinoa. Matkailukoordinaattorin työtä kyseenalaistetaan. Mitä voittoa se tuo kunnalle tai miten hänen työtä mitataan. Taloudellinen hyöty on kuitenkin ensisijainen syy, miksi kunnat ylipäätään haluavat tuoda matkailua ja turisteja alueelleen. Tuusulan kunta tiedotti viikko sitten, että Tuusulan alueelle kertyi viime vu onna yli 37 miljoonaa euroa tuloja matkailusta. Summa on yli kaksinkertainen verrattuna vuoteen 2018. Matkailu toi Tuu

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 23.3.2022 kuntastrategian vuosille 2022–2030

Valtuuston kokous alkoi juhlavissa merkeissä, kun Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen luovutti tasavallan presidentin puolesta itsenäisyyspäivän kunniamerkit ansioituneille kunnan päättäjille sekä kunnan työntekijöille. Minulle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein. Valtuusto päätti Nurmijärven kuntastrategiasta. Tässä valtuustoryhmämme puhe. Arvoisa puheenjohtaja, viranhaltijat, valtuutetut ja muu yleisö Nurmijärven kuntastrategia on todennäköisesti  lähivuosien tärkein asiakirja minkä hyväksymme. Nyt on luotu hyvät suuntalinjat kohti parempaa arkea. Strategiatyö on edennyt mukavan ripeästi, osallistaen ja kuunnellen sekä valtuutettuja, sidosryhmiä että kuntalaisia. Strategian täytäntöönpano jää meille tässä salissa oleville. Kuntastrategia ei ole mainos, eikä esite, vaan tämän pitää ohjata meidän toimintaa lähivuosina. Todennäköisesti eniten strategiaan sitoutumista punnitaan budjettivaltuustossa. Strategiassa luvataan laadu

Toimelan pimitetty purkupäätös

 Kirkonkylässä sijaitseva, Nurmijärven rakennusperintöselvityksessä kakkosluokkaan rankattu Toimela puretaan vanhuksille suunnatun rakentamisen tieltä. Asemakaava- ja rakennuslautakunta on käynyt tutustumassa Toimelaan ja kuullut usean vuoden ajan kunnan toiveita jyrätä Toimela ja saada rakentaa tilalle betonilla päällystettyä kolmikerroksista harmautta.   Menetelmä, jolla asia esiteltiin lautakunnassa – tai oikeammin haluttiin piilottaa – on tavallaan jopa kekseliäs; päätöstä ei löydy teknisen johtajan esityksestä, vaan se täytyy kaivaa kaavamerkinnästä.  Toimelan kaavamerkintä oli aiemmin SR2: suojeltava rakennus. Asiaa on käsitelty nyt kolme vuotta, mutta koska päätös ei ole tyydyttänyt kuntaa, käsittelyä on jatkettu.  Kunta on päättänyt, että Toimela jyrätään, keinolla millä hyvänsä.   Asema- ja rakennuskaavalautakunnalle on esitelty Toimelan uusia suunnitelmia, joiden kaavamerkintään oli piilotettu uusi luokitus SR3. Sitä ei ole kirjattu esitykseen eikä päätökseen, vaan