Arkadian
yhteislyseo rakentaa kunnan avustuksella liikuntahallin, joka on 6 metriä liian
lyhyt salibandykäyttöön.
Arkadia rakentaa hallin omana hankkeenaan, sillä Nurmijärven kunta ilmoitti ettei se lähde mukaan projektiin. Mikäli halli olisi rakennettu yhteistyössä kunnan kanssa, olisi yhteislyseo osallistunut urakkaan miljoonalla ja kunta olisi voinut hakea loppuosaan 700 000 euroa avustusta valtiolta.
Kunta osallistuu kuitenkin Arkadian hankkeeseen välillisesti, sillä Nurmijärvi on mukana kiinteistöosakeyhtiössä ja maksaa sopimuksen mukaisesti joka tapauksessa ison osan Arkadian hallista. Toisin sanoen kunta siis rahoittaa nyt hieman pienempää liikuntahallia, joka soveltuu ainoastaan koulun liikuntatilaksi. Hieman suuremmalla sijoituksella Nurmijärvi saisi salibandyhallin.
Selvitin asiaa Arkadiasta ja kunnalta. Arkadiasta kerrottiin, että neuvottelut päättyivät siihen, että kunta ilmoitti valmistelevansa salibandytilan rakentamista kirkonkylälle. Kunnan puolesta neuvotteluja on käynyt kunnanjohtaja Kimmo Behm, joka kertoo että Arkadia ei ole halukas rakentamaan salibandyhallia vaan edellyttää että kunta rakentaisi sen. Tämä tarkoittaisi sitä, että halli tulisi rakentaa kunnan vetämänä hankkeena ja sisällyttää jo nyt kolmelle vuodelle yli 100 milj. euron investointiohjelmaan.
Kunnan tekninen päällikkö Ilkka Ruutu kertoo, että olisi hyvä, jos halli sijaitsisi (minkä tahansa) koulun vieressä, koska käyttöajat sopisivat yhteen erittäin hyvin: koulu käyttää lähes kaikki arkiajat aamusta iltapäivään ja salibandy kaikki ajat iltapäivästä iltaan sekä viikonloput.
Kunta valitsee siis joko Arkadian tai Lukkarin alueen. Klaukkala saa monitoimihallin, joka ei sisällä liikuntatiloja. Toivottavasti kunta ei pakota salibandyhallia Nurmijärvelle investointien tasaamisen takia. Se olisi kyläpolitikointia.
Nyt suunnitteilla oleva pienelle salille ei ole juuri muuta käyttöä kuin koululiikunta. Mahdolliset iltakäytön vuokratulot urheiluseuroilta jäävät pois.
Tuntuu varsin hassulta, että kunta rakentaa mieluummin kaksi hallia, joista toinen maksaa noin 3 miljoonaa ja toinen 4-5 miljoonaa euroa. Sen sijaan kunta voisi rakentaa nyt yhden 4-5 miljoonan euron hallin, johon kunta voisi hakea tukea valtiolta 700 000 euroa, kuten Nurmijärven Uutisissa kerrottiin 16.10.2013. Tällä tavalla rahaa säästyisi 3 miljoonaa euroa. Onko mitään järkeä rakentaa nyt hieman pienempi halli, jotta voimme rakentaa 6 metriä pidemmän hallin muutaman vuoden kuluttua?
Seuraavat vuodet SB-Pron liiganaiset ja tyttöjen SM-joukkue pelaavat kotiottelunsa Vantaalla Campo Sportcenterissä, kun omasta kunnasta ei löydy liigan vaatimuksia täyttävää areenaa. Koska hallia ei ole, tarvitsee SB-Pro jatkossa kunnalta yli 20 000 euroa enemmän vuosittaista tila-avustusta.
Salibandytila ei ole ainoastaan salibandyn käyttöön. Sama tila palvelisi myös futsalia tai vaikka sulkapalloa.
Eihän rakenneta liian pientä hallia? Kunnanhallitus ja valtuusto voivat tämän asian vielä korjata
Kommentit
Lähetä kommentti