Siirry pääsisältöön

Monitoimitalo vai liikuntahalli – vai molemmat? 10.1.2013

Klaukkalan monitoimitalo on usean eri toimijan yhteishanke, joka palvelee monipuolisesti nuorison, liikunnan, kulttuurin sekä taiteen perusopetuksen tarpeita. Näin luvataan esitteessä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on luoda monikäyttöinen rakennus, jolla ratkaistaan toimijoiden pitkäaikaista tilantarvetta, sekä parannetaan nurmijärveläisten elämänlaatua nykyaikaisen vapaa-ajan keskuksen muodossa.

Toisena uutisena kerrotaan, että Arkadian yhteislyseon liikuntahallin rakennushanke on lykkääntymässä vuodella, ja samalla kustannuksia on karsittu miljoonalla eurolla. Kunnalla on siis rahaa rakentaa monitoimihalli, mutta sillä ei ole järkeä, halua tai tahtoa rakentaa kotihallia tällä hetkellä salibandyliigassa toisena olevalle SB-Pro:n naisten edustusjoukkueelle, joka pelaa Naisten Salibandyliigassa. Pro:n kotiottelut pelataan Helsingissä Ruskeasuolla. B-tyttöjen SM-sarjajoukkue pelaa kaudella 2012-2013 kotiottelunsa Martin hallissa Hyvinkäällä. Nurmijärveläinen SB-Pro pelaa siis kotiottelunsa Hyvinkäällä ja Helsingissä.

En tiedä paljonko lipputuloja kotijoukkue saa salibandypeleistä, mutta uskallan väittää, että Pro:lle ei Hyvinkäältä tai Helsingistä juuri lipputuloja heru.

Minulla on yhdeksän vuoden kokemus nurmijärveläisyydestä. Olen syntynyt Kotkassa, jossa KTP on pelannut jalkapalloa ja koripalloa varsin menestyksekkäästi. Oman kaupungin pojat ja tytöt tunnetaan hyvin ja heitä myös tuetaan kaupungin toimesta. Täällä sitä ei näe, sillä nurmijärveläisten omalla menestyvällä joukkueella ei ole omaa kotihallia, jonne mennä peliä katsomaan. Millä rakennetaan hurmos, fanitus, sitoutuminen ja kannustus kotijoukkeelle, jos meillä ei ole hallia jossa pelata ja järjestää turnauksia?

Kunnallispolitiikka ja valtion toimet antavat aihetta pohtia myös urheilun merkitystä kunnallisessa päätöksenteossa. Vaalikauden päättyessä on hienoa luvata monitoimihalli ja siirtää liikuntahallihanketta eteenpäin, sillä monitoimihallilla kerätään enemmän ääniä kuin Arkadian liikuntahallilla. Tuntuu varsin hassulta, että nämä kaksi hallia käsitellään erillisinä kustannuspaikkoina, vaikka kunta tukee molempia.

Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa kuntien ja seurojen pitäisi ja olisi jo pitänyt tiivistää yhteistyötä. Väitän, että Nurmijärvellä ei paljoakaan liiku ylimääräistä sponsorirahaa, joten kunnan apua tarvitaan. Varsinkin kun vähät lipputulotkin valuvat hyvinkääläisten ja helsinkiläisten hallien taskuihin.

Meillä on seuroissa paljon osaavia ihmisiä ja välineitä, joilla voitaisiin järjestää mielekästä toimintaa ja hyvinvointia kaikenikäisille urheiluseuran oman toiminnan lisäksi. Hyvällä yhteistyöllä kunnan kanssa seurat varmasti saataisiin järjestämään kerhoja, ryhmiä ja muuta toimintaa, jotka kuuluvat kunnan peruspalveluihin. Syrjäytymisestä puhutaan paljon, ja salibandyn kaltaiset hyvät harrastukset ovat omiaan ehkäisemään negatiivista kehitystä.

Toimiva yhteistyö ei vaadi muuta kuin kunnanvaltuuston, joka ymmärtää lasten hyviä harrastuksia sekä taloudellisia realiteettejä.


Kysynkin: Onko järkevää rakentaa monitoimihalli ja siirtää liikuntahallihanketta vuodella eteenpäin? Eikö ole olemassa mitään mahdollisuutta yhdistää toimintoja? Löytyisikö kokonaisuus, joka palvelisi vielä suurempaa osaa nurmijärveläisistä? Yhteinen halli, joka täyttäisi suuren tarpeen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eksymisiä Seitsemän veljeksen reitillä

Nurmijärven Vihreät jättivät vuoden alussa valtuustoaloitteen maastoreitestä Nurmijärvelle. Tämän aloitteen tarkoitus on saada Nurmijärvelle lisää merkittyjä maastoreittejä liikkumiseen. Maastopolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunki- ja kyläympäristöön. Nurmijärvellä liikkuvat tietävät, etteivät Seitsemän veljeksen vaellusreitit ole riittävän hyvin merkitty. Nurmijärven kunta on aloittanut reitin merkitsemisen parantamistyöt. Pohjoisesta päin reitin maalimerkintöjä on parannettu kesän aikana. Kunnanpuutarhuri Tapio Peltonen kertoi, että he ovat kartoittaneet rikotut opasteet Seitsemän veljeksen reitiltä ja Kiljavan reitistöltä. Rikottujen osalta hankinnat on käynnistetty.  Palojoen pään puuttuvien opasteiden asentaminen alkaa keskiviikkona 24.9.  Tänään "Jokitalkkarit" aloittavat Myllykosken portaiden ja pitkospuiden korjaukset. Tutustuin sunnuntaina 21.9. miten  hyvin  huonosti reitti on merkitty Hyvinkääl

Vantaan maraton

Aloitin kesäkuussa maratonharjoittelun syksyn maratonille.  Tämän vuoden tavoitteena oli juosta maraton alle 3:40 aikaan. Kirjoitin maratonharjoittelusta aiemmin ja sen voi lukea täältä http://samivirtanen.blogspot.fi/2014/09/kaksi-viikkoa-aikaa-pilata-maraton.html. Viimeisen viikon aikana juoksin tiistaina 4,87 km ja perjantaina 5,19. Aloitin tankkauksen keskiviikkona juomalla pari litraa vissyä päivässä ja syömällä enemmän pastaa ja leipää. Urheilujuomaa join puolilitraa perjantaina ja lauantaina. Tankkasin ajatuksella: älä syö mitään mitä et normaalisti söisi. Älä juo mitään mitä et normaalisti joisi. Join loppuviikolla myös oluen. Kävin keskiviikkona jalkahieronnassa. Diagnoosi oli tyly: oikean jalan pohje oli niin jumissa, että se oli tunnoton.  Hieronta auttoi hiukan ja sovimme, että tulen kisa-aamuna hakemaan kinesioteippauksen.   Suosittelen lämpimästi Rajamäeltä Rennoxpoint/Hieronatonni hierontaa. Sunnuntai 12.10 Kisa-aamuna eniten askarrutti sää ja kenkävalinta. Keli

Joukkoliikenteen ja uimahallin yhdistelmälippu kokeiluun

Välillä käy niin mukavasti, että itselle tärkeä asia on myös muille valtuutetuille tärkeä. Jätin aloitteen, että Nurmijärvellä otetaan käyttöön bussilippu, jolla pääsee edullisesti uimaan kunnan eri osista.  Kustannusvaikutuksia aloitteella ei ollut, sillä ehdotin, että 1000 euron kustannus otetaan valtuuston valtuustoseminaarin jälkiruokakuluista. Ajattelin, että valtuustolle on helppo päätös vaihtaa oma jälkiruoka kuntalaisten eduksi.  Perussuomalaisista 90% äänesti aloitettani vastaan ja valitsisi mieluummin itselleen jälkiruoan. Kokoomuksen ja keskustan riveissä äänet jakautuivat. Kokoomuksesta 4 (33%) ja Keskustasta jopa 7 (36%) valitsi mieluummin valtuuston tarjoilun. Vihreät, SDP ja VAS ovat usein samaa mieltä, mutta koska olemme vähemmistö, niin aloitteen läpimeno vaatii kannatusta myös suurista ryhmistä. Kiitos kaikille kannattaneille. Kuvassa vihreällä pohjalla näkyvät nimet valitsivan mieluummin jälkiruoan. Punaisella pohjalla muutosesityksemme, eli edullisemman lipputuotte