tiistai 28. lokakuuta 2014

Syksyn harjoittelu

Kävin shortseissa  juoksemassa 10 kilometriä täällä Rajamäellä. Talvi antaa vielä odottaa itseään. Onneksi.  Juoksin sitä vauhtia, jota on tarkoitus mennä ensi kesän maraton, eli noin 4.50 min per kilsa. Se tuntui hyvältä, mutta myös raskaalta.  Tällä kertaa en kuunnellut musiikkia, sillä kuuntelin itseäni ensimmäistä kertaa maratonin jälkeen.  Hengitys kulki hyvin, mutta fasettilukko aiheutti sen, ettei keuhkot aivan täyteen täyttyneet raikkaasta syysilmasta. Kantapää oli hiukan arka, mutta muutoin kulki hyvin.  Onneksi seuraavaan maratoniin on aikaa noin vuosi, sillä tavoitevauhti tuntui vielä raskaalta.Olen kaksi viikkoa analysoinut treenikauttani ja tullut siihen tulokseen, että harjoittelin kesällä enemmän kuin koskaan. Tämän lisäksi myös monipuolisesti. Jokaisella harjoituksella oli merkitys; peruskestävyyttä, vetoja, palauttava, vauhtikestävyys ja pitkä lenkki. Joka viikko.  Tein paljon töitä ja harjoittelin säännöllisesti. Ei tämä ole rakettitiedettä.

Uusimmassa Juoksijassa kirjoitetaan, että syksyn harjoittelu kannattaa aloittaa 20-30% omia suurimpia määriä alempana. Sen perusteella tein itselleni ohjelman:

Ma 5 km palauttava
Ti 10 km vk
Ke Vetoja 3 x 800 m
To 7 km pk
Su Pitkä 15- 20 km poluilla

Syksyn lenkit aion juosta metsässä. Nauttia syksyn vaihtelevasta säästä. Sateista. Toivottavasti juoksukausi ulkona jatkuu vielä pitkään, sillä sisällä en halua juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti