Siirry pääsisältöön

Kaksi viikkoa aikaa pilata maraton

Aloitin Vantaan maratonille harjoittelun kesäkuussa. Neljässä kuukaudessa kilometrejä on kertynyt vaatimattomat 623. Olen juossut Movescountista löytyvää Maraton 3:30- ohjelmaa läpi, jossa kilometrejä olisi pitänyt kertyä 220 – 240 kuukaudessa. Minä olen juossut 127 – 187 km kuukaudessa. Olen harjoitellut liian vähän. Kesän alussa tavoitteeksi asetettu aika 3:30 tuntuu tänään liian kovalta.

Olen siis harjoitellut liian vähän. Kesäkuussa 137 km, heinäkuussa hienosti 187 km, mutta elokuussa alkoi työt ja samaan aikaan iski sitkeä flunssa, joten juoksumäärä jäi alle 130 km.  Silloin piti juosta yli 200 km. Elokuussa juoksin vain yhden pitkän lenkin. Tämän lisäksi neljän kuukauden treenijakson aikana pisin lenkki on ollut 30km(!). Se ei ole riittävän pitkä.  Haluan kelata aikaa taaksepäin ja juosta edes yhden 35km lenkin.

Viikko-ohjelma on mennyt jotakuinkin näin: ma palauttava, ti vedot, keskiviikkona noin tunti, torstaina säbä, perjantaina lepo, la lyhyt tai lepo ja sunnuntaina pitkä 25-30 km.


Kangasalan puolikas elokuussa kulki aikaan 1:39

Startiin on aikaa alle kaksi viikkoa ja nyt näyttää siltä, että olen sortumassa kaikkiin mahdollisiin virheisiin. Eilen harkitsin vakavasti uusien kenkien ostoa, sillä haluan kevyet kisakengät. Ajatus uusista kengistä syntyi kun edellisellä lenkillä Niken Lunarglide 5+ tuntui liian jäykältä ja jalkapohja tuli kipeäksi. Tämän täytyy olla kengän syy, eikä sen etten ole kahteen viikkoon venytellyt.  Luin innoissani Arctic Sports Addicts- blogin arvioita kisakengistä ja tein päätöksen ostaa uudet Niket Vantaalle.http://www.arcticsportaddicts.fi/artikkelit/kevyet-kengat-ja-kisakengat.Se olisi tietenkin järjetöntä lähteä kisaan uusilla kengillä. Mutta minä olen järkeillyt, että ehdin juosta yhden pitkän lenkin ennen maratonia.  Juosta kengät sisään ja saisin sen puuttuvan 35 km lenkin. Viikko ennen maratonia.

Älä juokse pitkiä lenkkiä 2 viikkoa ennen maratonia. Älä juokse maratonia uusilla kengillä. Chill the fuck down.

Ensi viikolla ohjelmassa on alkuviikolla yksi maratonvauhtinen 6km lenkki  ja loppuviikolla yksi tai kaksi kevyttä. Viimeisellä lenkillä pari spurttia.

Jos kaikki menee hyvin, niin ohitan maaliviivan Vantaalla 12.10 alle 3:40 aikaan. Nyt pitäisi päättää, että millä kengillä maratonin juoksen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eksymisiä Seitsemän veljeksen reitillä

Nurmijärven Vihreät jättivät vuoden alussa valtuustoaloitteen maastoreitestä Nurmijärvelle. Tämän aloitteen tarkoitus on saada Nurmijärvelle lisää merkittyjä maastoreittejä liikkumiseen. Maastopolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunki- ja kyläympäristöön. Nurmijärvellä liikkuvat tietävät, etteivät Seitsemän veljeksen vaellusreitit ole riittävän hyvin merkitty. Nurmijärven kunta on aloittanut reitin merkitsemisen parantamistyöt. Pohjoisesta päin reitin maalimerkintöjä on parannettu kesän aikana. Kunnanpuutarhuri Tapio Peltonen kertoi, että he ovat kartoittaneet rikotut opasteet Seitsemän veljeksen reitiltä ja Kiljavan reitistöltä. Rikottujen osalta hankinnat on käynnistetty.  Palojoen pään puuttuvien opasteiden asentaminen alkaa keskiviikkona 24.9.  Tänään "Jokitalkkarit" aloittavat Myllykosken portaiden ja pitkospuiden korjaukset. Tutustuin sunnuntaina 21.9. miten  hyvin  huonosti reitti on merkitty Hyvinkääl

Vantaan maraton

Aloitin kesäkuussa maratonharjoittelun syksyn maratonille.  Tämän vuoden tavoitteena oli juosta maraton alle 3:40 aikaan. Kirjoitin maratonharjoittelusta aiemmin ja sen voi lukea täältä http://samivirtanen.blogspot.fi/2014/09/kaksi-viikkoa-aikaa-pilata-maraton.html. Viimeisen viikon aikana juoksin tiistaina 4,87 km ja perjantaina 5,19. Aloitin tankkauksen keskiviikkona juomalla pari litraa vissyä päivässä ja syömällä enemmän pastaa ja leipää. Urheilujuomaa join puolilitraa perjantaina ja lauantaina. Tankkasin ajatuksella: älä syö mitään mitä et normaalisti söisi. Älä juo mitään mitä et normaalisti joisi. Join loppuviikolla myös oluen. Kävin keskiviikkona jalkahieronnassa. Diagnoosi oli tyly: oikean jalan pohje oli niin jumissa, että se oli tunnoton.  Hieronta auttoi hiukan ja sovimme, että tulen kisa-aamuna hakemaan kinesioteippauksen.   Suosittelen lämpimästi Rajamäeltä Rennoxpoint/Hieronatonni hierontaa. Sunnuntai 12.10 Kisa-aamuna eniten askarrutti sää ja kenkävalinta. Keli

Joukkoliikenteen ja uimahallin yhdistelmälippu kokeiluun

Välillä käy niin mukavasti, että itselle tärkeä asia on myös muille valtuutetuille tärkeä. Jätin aloitteen, että Nurmijärvellä otetaan käyttöön bussilippu, jolla pääsee edullisesti uimaan kunnan eri osista.  Kustannusvaikutuksia aloitteella ei ollut, sillä ehdotin, että 1000 euron kustannus otetaan valtuuston valtuustoseminaarin jälkiruokakuluista. Ajattelin, että valtuustolle on helppo päätös vaihtaa oma jälkiruoka kuntalaisten eduksi.  Perussuomalaisista 90% äänesti aloitettani vastaan ja valitsisi mieluummin itselleen jälkiruoan. Kokoomuksen ja keskustan riveissä äänet jakautuivat. Kokoomuksesta 4 (33%) ja Keskustasta jopa 7 (36%) valitsi mieluummin valtuuston tarjoilun. Vihreät, SDP ja VAS ovat usein samaa mieltä, mutta koska olemme vähemmistö, niin aloitteen läpimeno vaatii kannatusta myös suurista ryhmistä. Kiitos kaikille kannattaneille. Kuvassa vihreällä pohjalla näkyvät nimet valitsivan mieluummin jälkiruoan. Punaisella pohjalla muutosesityksemme, eli edullisemman lipputuotte