sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Arkadiaan sittenkin täysimittainen salibandykenttä?

Tein kuntalaisaloitteen salibandyhallin rakentamisesta Nurmiijärvelle. Keräsimme netissä aloitteeseen yli 300 nimeä ja paperilla allekirjoituksia siihen on saatu lähes saman verran. Jotta kuntalaisaloite päätyisi valtuuston käsittelyyn tarvitsee se 600 nimeä (2% kunnan alueella asuvista äänioikeutetuista).  Nimien kerääminen päättyy lokakuussa ja nimilistat toimitetaan kunnalle. Tarvittava määrä on silloin kerätty.

Salibandyn olosuhteiden parantaminen priorisoitiin aikanaan uusista liikuntarakentamishankkeista kiireisimmäksi. Vaihtoehdot tutkittiin ja todettiin, että se rakennetaan Arkadian yhteyteen. Kunnanjohtajan vetämät neuvottelut päättyivät aikanaan ja hallihanke haudattiin silloin. Arkadia aloitti oman liikuntahallihankkeen edistämisen. He aloittavat hankkeen, joka on 6 metriä liian lyhyt salibandykäyttöön. Nyt näyttäisi siltä, että tuo puuttuva metrimäärä rakennetaan sittenkin.

Hankkeeseen on haettu valtiolta tukea. (Hankkeisiin myönnetään tavallisesti avustusta noin neljäsosa arvonlisäverollisista kustannuksista, avustuksen enimmäismäärä päätetään vuosittain. lähde:minedu.fi) Hankkeen kokonaiskustannuksia ja saatavan tuen määrä ei ole vielä tiedossa. Kunnan osuus on arvion mukaan noin miljoonan ja Arkadian 4-5 miljoonaa.  

Joukkueenjohtajana SB-Pro D-tytöille (ylhäällä oikealla). HJC-turnauksesta kultaa keväällä 2014


Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa käsiteltiin Arkadian liikuntahallihanketta 16.9.2014.

Pöytäkirjaote: Arkadian koulukiinteistöt Oy on tehnyt aloitteen Klaukkalan asemakaavan muuttamisesta koulualueella korttelissa 3306. Aluetta esitetään laajennettavaksi länteen siten, että koulua on mahdollista laajentaa mm. liikuntatiloilla. Kaavan muuttamisesta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Tavoitteena on, että valtuusto voi hyväksyä kaavamuutoksen viimeistään kesäkuussa 2015.

AsRakin pöytäkirjasta löytyy aiheesta tehty päätös: Rakennusoikeudeksi on merkitty 8 500 k-m2; rakennusoikeus on hieman haettua suurempi, jotta täysikokoisen salibandykentän sijoittaminen liikuntahalliin olisi mahdollista.
Liittymä Lepsämäntielle säilyy voimassa olevan kaavan sallimassa paikassa lähellä nykyistä liittymää. Liikuntahalliin tulevat katsomopaikat vaikuttavat kaavamääräyksen mukaan alueelle toteutettavien autopaikkojen määrään.

Asema- ja rakennuskaavoituslautakunta antoi Arkadialle haettua suuremman rakennusluvan, jotta sinne saa rakentaa täysimittaisen salibandyhallin. 

Salibandyhallille on tarvetta, sillä myös futsalin ja sulkapallon pelaajat kaipaavat harjoitustiloja.

Käy allekirjoittamassa kuntalaisaloite täällä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/677

Kunnan pöytäkirjat ja esityslistat löytyvät täältä: http://nurmijarvi02.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti