Siirry pääsisältöön

Arkadian halli liian lyhyt salibandylle 6.11.2013

Arkadian yhteislyseo rakentaa kunnan avustuksella liikuntahallin, joka on 6 metriä liian lyhyt salibandykäyttöön. 

Arkadia rakentaa hallin omana hankkeenaan, sillä Nurmijärven kunta ilmoitti ettei se lähde mukaan projektiin.  Mikäli halli olisi rakennettu yhteistyössä kunnan kanssa, olisi yhteislyseo osallistunut urakkaan miljoonalla ja kunta olisi voinut hakea loppuosaan 700 000 euroa avustusta valtiolta.  

Kunta osallistuu kuitenkin Arkadian hankkeeseen välillisesti, sillä Nurmijärvi on mukana kiinteistöosakeyhtiössä ja maksaa sopimuksen mukaisesti joka tapauksessa ison osan Arkadian hallista.  Toisin sanoen kunta siis rahoittaa nyt hieman pienempää liikuntahallia, joka soveltuu ainoastaan koulun liikuntatilaksi. Hieman suuremmalla sijoituksella Nurmijärvi saisi salibandyhallin. 


Selvitin asiaa Arkadiasta ja kunnalta. Arkadiasta kerrottiin, että neuvottelut päättyivät siihen, että kunta ilmoitti valmistelevansa salibandytilan rakentamista kirkonkylälle. Kunnan puolesta neuvotteluja on käynyt kunnanjohtaja Kimmo Behm, joka kertoo että Arkadia ei ole halukas rakentamaan salibandyhallia vaan edellyttää että kunta rakentaisi sen. Tämä tarkoittaisi sitä, että halli tulisi rakentaa kunnan vetämänä hankkeena ja sisällyttää jo nyt kolmelle vuodelle yli 100 milj. euron investointiohjelmaan.  


Kunnan tekninen päällikkö Ilkka Ruutu kertoo, että olisi hyvä, jos halli sijaitsisi (minkä tahansa) koulun vieressä, koska käyttöajat sopisivat yhteen erittäin hyvin: koulu käyttää lähes kaikki arkiajat aamusta iltapäivään ja salibandy kaikki ajat iltapäivästä iltaan sekä viikonloput.  


Kunta valitsee siis joko Arkadian tai Lukkarin alueen.  Klaukkala saa monitoimihallin, joka ei sisällä liikuntatiloja. Toivottavasti kunta ei pakota salibandyhallia Nurmijärvelle investointien tasaamisen takia. Se olisi kyläpolitikointia. 


Nyt suunnitteilla oleva pienelle salille ei ole juuri muuta käyttöä kuin koululiikunta. Mahdolliset iltakäytön vuokratulot urheiluseuroilta jäävät pois. 


Tuntuu varsin hassulta, että kunta rakentaa mieluummin kaksi hallia, joista toinen maksaa noin 3 miljoonaa ja toinen 4-5 miljoonaa euroa. Sen sijaan kunta voisi rakentaa nyt yhden 4-5 miljoonan euron hallin, johon kunta voisi hakea tukea valtiolta 700 000 euroa, kuten Nurmijärven Uutisissa kerrottiin 16.10.2013.  Tällä tavalla rahaa säästyisi 3 miljoonaa euroa.  Onko mitään järkeä rakentaa nyt hieman pienempi halli, jotta voimme rakentaa 6 metriä pidemmän hallin muutaman vuoden kuluttua? 


Seuraavat vuodet SB-Pron liiganaiset ja tyttöjen SM-joukkue pelaavat kotiottelunsa Vantaalla Campo Sportcenterissä, kun omasta kunnasta ei löydy liigan vaatimuksia täyttävää areenaa. Koska hallia ei ole, tarvitsee SB-Pro jatkossa kunnalta yli 20 000 euroa enemmän vuosittaista tila-avustusta.


Salibandytila ei ole ainoastaan salibandyn käyttöön. Sama tila palvelisi myös futsalia tai vaikka sulkapalloa.  


Eihän rakenneta liian pientä hallia?  Kunnanhallitus ja valtuusto voivat tämän asian vielä korjata

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eksymisiä Seitsemän veljeksen reitillä

Nurmijärven Vihreät jättivät vuoden alussa valtuustoaloitteen maastoreitestä Nurmijärvelle. Tämän aloitteen tarkoitus on saada Nurmijärvelle lisää merkittyjä maastoreittejä liikkumiseen. Maastopolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunki- ja kyläympäristöön. Nurmijärvellä liikkuvat tietävät, etteivät Seitsemän veljeksen vaellusreitit ole riittävän hyvin merkitty. Nurmijärven kunta on aloittanut reitin merkitsemisen parantamistyöt. Pohjoisesta päin reitin maalimerkintöjä on parannettu kesän aikana. Kunnanpuutarhuri Tapio Peltonen kertoi, että he ovat kartoittaneet rikotut opasteet Seitsemän veljeksen reitiltä ja Kiljavan reitistöltä. Rikottujen osalta hankinnat on käynnistetty.  Palojoen pään puuttuvien opasteiden asentaminen alkaa keskiviikkona 24.9.  Tänään "Jokitalkkarit" aloittavat Myllykosken portaiden ja pitkospuiden korjaukset. Tutustuin sunnuntaina 21.9. miten  hyvin  huonosti reitti on merkitty Hyvinkääl

Vantaan maraton

Aloitin kesäkuussa maratonharjoittelun syksyn maratonille.  Tämän vuoden tavoitteena oli juosta maraton alle 3:40 aikaan. Kirjoitin maratonharjoittelusta aiemmin ja sen voi lukea täältä http://samivirtanen.blogspot.fi/2014/09/kaksi-viikkoa-aikaa-pilata-maraton.html. Viimeisen viikon aikana juoksin tiistaina 4,87 km ja perjantaina 5,19. Aloitin tankkauksen keskiviikkona juomalla pari litraa vissyä päivässä ja syömällä enemmän pastaa ja leipää. Urheilujuomaa join puolilitraa perjantaina ja lauantaina. Tankkasin ajatuksella: älä syö mitään mitä et normaalisti söisi. Älä juo mitään mitä et normaalisti joisi. Join loppuviikolla myös oluen. Kävin keskiviikkona jalkahieronnassa. Diagnoosi oli tyly: oikean jalan pohje oli niin jumissa, että se oli tunnoton.  Hieronta auttoi hiukan ja sovimme, että tulen kisa-aamuna hakemaan kinesioteippauksen.   Suosittelen lämpimästi Rajamäeltä Rennoxpoint/Hieronatonni hierontaa. Sunnuntai 12.10 Kisa-aamuna eniten askarrutti sää ja kenkävalinta. Keli

Joukkoliikenteen ja uimahallin yhdistelmälippu kokeiluun

Välillä käy niin mukavasti, että itselle tärkeä asia on myös muille valtuutetuille tärkeä. Jätin aloitteen, että Nurmijärvellä otetaan käyttöön bussilippu, jolla pääsee edullisesti uimaan kunnan eri osista.  Kustannusvaikutuksia aloitteella ei ollut, sillä ehdotin, että 1000 euron kustannus otetaan valtuuston valtuustoseminaarin jälkiruokakuluista. Ajattelin, että valtuustolle on helppo päätös vaihtaa oma jälkiruoka kuntalaisten eduksi.  Perussuomalaisista 90% äänesti aloitettani vastaan ja valitsisi mieluummin itselleen jälkiruoan. Kokoomuksen ja keskustan riveissä äänet jakautuivat. Kokoomuksesta 4 (33%) ja Keskustasta jopa 7 (36%) valitsi mieluummin valtuuston tarjoilun. Vihreät, SDP ja VAS ovat usein samaa mieltä, mutta koska olemme vähemmistö, niin aloitteen läpimeno vaatii kannatusta myös suurista ryhmistä. Kiitos kaikille kannattaneille. Kuvassa vihreällä pohjalla näkyvät nimet valitsivan mieluummin jälkiruoan. Punaisella pohjalla muutosesityksemme, eli edullisemman lipputuotte